Maria Monini · Terapeuta

Maria Monini

Maria Monini és psicòloga i psicoterapeuta, i està col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) amb el núm. 13142. És una terapeuta acreditada com a especialista en Psicoteràpia EuroPsy per la European Federation of Psychological Associations (EFPA) i va ser presidenta de l’Associació Catalana de Teràpies Cognitives (ACTC) des que es va fundar el 2011 i fins al 2019.

Es va llicenciar en Psicologia el 2002 per la Universitat de Barcelona (UB) i, dins de la mateixa institució, es va formar en psicoteràpia amb el Màster en Teràpia Cognitivosocial (2005), a més del postgrau en Hipnosi Clínica (2012).

Les seves àrees d’especialització són: els trastorns de la conducta alimentària, en els quals ha exercit la psicoteràpia individual i grupal amb adults, infants i adolescents i les seves famílies a l’Institut de Trastorns Alimentaris (ITA) del Maresme, del 2006 al 2011; el tractament del trauma i les seves conseqüències, sobre el qual ha completat la formació en Psicoteràpia Sensoriomotriu, regulació emocional, aferrament i trauma amb l’equip de Pat Odgen (2018), i la formació en trauma complex i dissociació per Janina Fisher (2019), de l’Institut de Psicoteràpia Sensoriomotriu; la teràpia orientada a les emocions, per a la qual ha integrat la seva formació en Teràpia Focalitzada en les Emocions amb l’equip de Leslie Greenberg (2014), Focusing (2014) i Teràpia Psicocorporal Integradora, amb Adriana Rubinstein (2014).

Des del 2004, la terapeuta s’ha dedicat a la psicoteràpia en el context de centres privats, entre els quals destaquen el d’Arenys de Mar, al Maresme, i el Centre de Teràpia Cognitiva de Barcelona.

És tutora de pràctiques i docent del Màster en Teràpia Cognitivosocial de la Universitat de Barcelona.