Hipnosi clínica

Què és la hipnosi?

La hipnosi clínica és una eina que permet activar la ment inconscient i emocional, implicar-la en un procés creatiu que facilita connectar i ampliar antics aprenentatges i recursos per aplicar-los a problemes i dificultats actuals.

D’aquesta manera, la capacitat crítica i racional de les persones, vinculada a la consciència i l’estat d’alerta, es manté en un segon pla, mentre s’activa el potencial d’autocura i de creixement.

La hipnosi és una interacció, entre dues o més persones, en què una d’elles exerceix una influència beneficiosa que facilita a l’altra, o a les altres, accedir als seus recursos interiors.

Existeixen nombrosos mites sobre aquest mètode terapèutic i un dels que generen més reticències és la creença que comporta una pèrdua de control sobre un mateix. Actualment, sabem que això no és cert, sinó que la persona en estat hipnòtic manté, en tot moment, la capacitat per decidir si col·laborar, o no, en el que se li proposa amb l’objectiu de despertar recursos interiors adormits.

Com treballem la hipnosi?

A les consultes de Barcelona, a Sant Gervasi, i a la d’Arenys de Mar, al Maresme, la psicòloga Maria Monini practica la hipnosi clínica ericksoniana que consisteix a generar un estat de trànsit per ajudar a la millora i la solució de problemes de naturalesa variada, tant físics com emocionals.

Ofereix tractament per als següent problemes: hipnosi per deixar de fumar, hipnosi per aprimar-se, per l’ansietat, pors, baixa autoestima, el dolor, per la dimensió emocional de l’asma, per a l’insomni, la preparació a la cirurgia, el tractament de fertilització.

Sovint, les persones tenen la sensació que els problemes són una cosa externa a ells, que tenen poca capacitat de control i poder i senten que tenen pocs recursos per solucionar-los. Una de les finalitats de la hipnosi és ajudar-les a tenir un paper més actiu en la recerca del seu benestar i augmentar aquest sentiment de control.

Dins el marc de la psicoteràpia cognitiva i sistèmica, la hipnosi clínica constitueix un complement que potencia l’efecte terapèutic de les intervencions que es duen a terme i es pot utilitzar per a aspectes específics, i no és un abordatge terapèutic per si mateix.

Vols més informació?

Si tens dubtes o vols ampliar el teu coneixement sobre la hipnosi, et recomanem la lectura d’aquests dos articles